Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 35 min
1 porcja dostarcza*: 295 kcal B: 4g T: 15g W: 37g Bł: 2g
Laskę wanilii przekrój delikatnie wzdłuż i wydobądź z niej ziarenka. Mleczko kokosowe zagotuj z laską i ziarnkami wanilii. Kaszę przepłucz pod zimną wodą. Kiedy mleczko się zagotuje, wyjmij laskę wanilii i wsyp do niego kaszę. Gotuj ok 30 minut na bardzo wolnym ogniu (kasza powinna się rozgotować). Odstaw na chwilę, żeby całość się przestudziła. Banana obierz ze skórki, podziel na części i dodaj do ugotowanej kaszy, całość zblenduj i gotowe!
Podawaj z pokruszoną gorzką czekoladą i mrożonymi owocami.
Dietetyk radzi: jeśli wolisz słodsze desery, razem z bananem dodaj 2 daktyle.
* – Wartość energetyczna i odżywcza nie uwzględnia czekolady, owoców i innych dodatków.
Dietetyk poleca: jeśli masz ochotę wypróbować pozostałych słodkości z mojego przepiśnika, zapraszam tutaj.