Ilość porcji: 20
Czas przygotowania: 10 + 20 min
1 porcja dostarcza*: 116 kcal B: 2g T: 9,63g W: 8,9g Bł: 1,8g
Rozpuść olej kokosowy. Wszystkie suche składniki dokładnie ze sobą wymieszaj. Dodaj jaja i przestudzony olej, wyrób jednolitą masę (gdy masa będzie zbyt twarda- dodaj łyżkę wody). Na blachę wyłożoną papierem do pieczenie wykładaj ukształtowane płaskie ciasteczka (im cieńsze, tym bardziej chrupiące:)). Piecz w piekarniku nagrzanym do 160 stopni (z termoobiegiem) przez ok 20 minut.
Dietetyk radzi: dodając do ciastek garść orzechów, mogą być opcją na szybkie śniadanie w towarzystwie jogurtu naturalnego lub jako posiłek „na wynos”.
* – 1 porcja = 1 sztuka
Dietetyk poleca: Jeśli masz ochotę wypróbować pozostałych wypieków z mojego przepiśnika, zapraszam tutaj.