Ilość porcji: 6
Czas przygotowania: 5 + 30 minut
1 porcja dostarcza: 112 kcal B: 9g T: 4g W:11,5g Bł: 3g
Przygotowanie masy na muffiny zajmie Ci dosłownie 5 minut, resztę czasu spędzą w piekarniku!
Fasolę przepłucz pod bieżącą wodą. Zblenduj ze sobą fasolę, jaja, odżywkę białkową, ksylitol i sodę. Do uzyskanej masy dodaj wiórki kokosowe i dokładnie wymieszaj. Masę przelej do papilotek, piecz w 180 stopniach ok. 30 – 40 minut.
Dietetyk radzi: dla „podkręcenia” smaku możesz dodać szczyptę cynamonu.
Dietetyk poleca: jeśli masz ochotę wypróbować także muffiny z czerwonej fasoli, zapraszam po przepis tutaj.
* – 1 porcja = 1 muffina