Ilość porcji: 10 – 12
Czas przygotowania: 10 + 45 min
1 porcja dostarcza*: 334 kcal B: 9g T: 20g W: 35g Bł: 4g
Cukinię zetrzyj na grubych oczkach. Jajka utrzyj z ksylitolem i ekstraktem waniliowym. Następnie dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, olej, kakao i cynamon. Połącz składniki miksując na niskich obrotach. Na koniec dodaj startą i odciśniętą cukinię i wymieszaj wszystko razem. Ciasto przełóż do formy. Piecz w 180 – 200 stopniach około 45 – 50 minut.
Dietetyk radzi: ciasto najlepiej smakuje podane ze świeżymi owocami.
* – 1 porcja = 1/10 tortownicy
Dietetyk poleca: Jeśli masz ochotę wypróbować pozostałych wypieków z mojego przepiśnika, zapraszam tutaj.