Ilość porcji: 10 – 12
Czas przygotowania: 15 + 55 min
1 porcja dostarcza*: 355 kcal B: 6g T: 23g W: 27g Bł: 4g
Rozpuść olej kokosowy, banany rozgnieć dokładnie widelcem lub zblenduj je, jajka ubij. Podczas ubijania jaj, dodawaj stopniowo ksylitol, bananową papkę i roztopiony olej kokosowy. W oddzielnym naczyniu połącz ze sobą mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Na koniec połącz zmieszaną mąkę z masą bananową, dodaj wiórki kokosowe i dokładnie wymieszaj.Piecz w formie keksowej przez ok 55 minut w 180 stopniach.
Dietetyk radzi: w bananowym chlebku część wiórków możesz zastąpić drobno posiekanymi orzechami.
* – 1 porcja = 1/12 keksówki
Dietetyk poleca: jeśli masz ochotę wypróbować pozostałych wypieków z mojego przepiśnika, zapraszam tutaj.