Pasta z zielonego groszku i chrzanu

Składniki

Składnik Ilość
Groszek konserwowy 220 g
Chrzan 10 g
Cebula czerwona 1/2 szt.
Olej rzepakowy 10 ml
Sól
Pieprz

Przygotowanie

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: ok. 10 minut

1 porcja dostarcza: 60 kcal B: 3,5g T: 2,5g W: 6g Bł: 3,5g



Przygotowanie pasty z zielonego groszku jest bajecznie proste i szybkie, a efekt – pyszny!

Groszek odcedź z zalewy i zblenduj go na gładki krem. Poszatkowaną cebulkę zeszklij na oleju. Groszek, chrzan, cebulkę i przyprawy dokładnie wymieszaj i … GOTOWE!



Dietetyk radzi: idealnym kompanem kanapki z pastą jest oczywiście ogórek kiszony!

Dietetyk poleca: jeśli masz ochotę wypróbować strączki także na obiad, zajrzyj tutaj.