Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 40 min
1 porcja dostarcza*: 329 kcal B: 30g T: 14,5g W: 21,5g Bł: 1g
Masło orzechowe, sok z cytryny i sos sojowy wymieszaj ze sobą. W razie potrzeby dodaj łyżkę-dwie wody. Pokrojone w kostkę mięso wymieszaj z przygotowaną marynatą i odstaw na 20 minut do lodówki. Na patelni rozgrzej olej i wrzuć mięso, obsmaż. Dodaj cebulkę, wymieszaj i smaż jeszcze chwilę wszystko razem.
Dietetyk radzi: wyśmienicie się komponuje z makaronem lub ryżem. Na zdjęciu żytni makaron razowy i czerwona kapusta na ciepło.
* – Wartość energetyczna i odżywcza nie uwzględnia makaronu ani kapusty.
Dietetyk poleca: jeśli spodobał Ci się ten przepis, ten także powinien przypaść Ci do gustu.