Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 20 – 25 minut
1 porcja dostarcza: 440 kcal B: 23g T: 16g W: 50g Bł: 6g
Placuszki z tofu to jedno z moich ulubionych śniadań! Polecam przetestować 🙂
Tofu, mleko, ekstrakt waniliowy, olej i ksylitol zblenduj (do uzyskanie gładkiej konsystencji).
Dodaj proszek do pieczenia i sól (możesz dodać także cynamon i inne przyprawy).
Dodaj mąkę i ponownie zblenduj.
Ciasto powinno być gęste i bez grudek. Smaż z dwóch stron na rozgrzanej patelni przetartej olejem.
Dietetyk radzi: placuszki smakują wyśmienicie z truskawkami, malinami, jagodami…
Dietetyk poleca: jeśli spodobał Ci się ten przepis, wytrawne placki z ciecierzycy także powinny Ci posmakować.