Makaron z groszkiem

makaron z groszkiem

Składniki

Składnik Ilość
Makaron pełnoziarnisty 60 g
Naturalny napój sojowy 20 ml
Orzechy ziemne 25 g
Groszek konserwowy 120 g
Curry
Pieprz
Ostra papryka

Przygotowanie

Ilość porcji: 1

Czas przygotowania: 20 min

1 porcja dostarcza: 468 kcal B: 23g T: 14,5g W: 64g Bł: 17g

Makaron ugotuj al’dente. Odcedź go, dodaj napój sojowy (lub inny „mlekozastępczy”) i przyprawy. Pozostaw chwilę na małym ogniu, co chwilę mieszając. W międzyczasie, na suchej patelni, upraż orzeszki. Kiedy makaron wchłonie mleko, dodaj do niego odcedzony groszek i uprażone orzechy. Gotowe!

Dietetyk radzi: danie świetnie komponuje się z surówką ze świeżej marchewki.

Dietetyk poleca: Jeśli spodobał Ci się ten przepis, dietetyczna ciecierzyca curry także powinna Ci przypaść do gustu.