Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 35 min
1 porcja dostarcza: 167 kcal B: 24g T: 6,5g W: 3g Bł: 1,5g
Ustaw swój piekarnik na funkcję „grill” i rozgrzej go (u mnie II). Fileta oczyść i poporcjuj na sznycle. Czosnek przeciśnij przez praskę. Oliwę, sos sojowy, przyprawy i czosnek zmieszaj ze sobą a następnie natrzyj nimi mięso. Przygotowane w ten sposób mięso dobrze jest odłożyć do lodówki na 30 minut. Suszone pomidory drobno posiekaj i oklep nimi filety. Rozłóż mięso na grillowej blaszce piekarnika i piecz ok 25 minut.
Świetnie się komponuje z sałatą z vinegret lub warzywami na parze.
Dietetyk radzi: na niższej półce piekarnika umieść pustą blaszkę, unikniesz wtedy zabrudzenia piekarnika sosem, który wypłynie z mięsa.
Jeśli ten przepis przypadł Ci do gustu, myślę, że filet w maśle orzechowym także Ci się spodoba.